Четверг
16.05.2024
11:48
Главная
Мой сайт Приветствую Вас Гость | RSS Регистрация
Вход
Меню сайта

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Наш опрос
сколъко в километрах один светловой год?
Всего ответов: 15

Block title
Block content

Форма входа

Главная » Архив материалов

Небесные тела могут найти применение в криптографии, утверждают японские математики. Кен Умено и его сотрудники предложили использовать для шифрования радиосигналы квазаров - внегалактических объектов, удаленных от Земли на миллиарды световых лет. Об этом сообщает New Scientist

По словам Умено, генерируемый квазаром радиошум - хороший пример ключа для "разового шифра". Метод, когда на исходное сообщение "накладывается" случайная последовательность битов, известен (благодаря работам Шеннона) как единственный абсолютно безопасный способ коммуникации. Ключ должен обладать максимальной энтропией (то есть быть "абсолютно случайным") и не должен использоваться повторно.

Несмотря на все преимущества, разовый шифр используется редко: прежде чем обмениваться сообщениями, нужно сначала передать ключ, сопоставимый с ними по длине. Кроме того, "случайные последовательности", которые создаются компьютером, не являются случайными в стр ... Читать дальше »

Просмотров: 648 | Добавил: killer | Дата: 11.02.2010 | Комментарии (0)

4 основные идеи и 12 фундаментальных положений учения о Высшем Космосе, преобразования ФРК, множественность описаний, духовная революция в естествознании, несводимость высшего к низшему, эко-совместимость знаний

Основная тема Портала – экологические проблемы в поворотный момент человеческой цивилизации.

Для понимания подобных проблем требуется определённая система взглядов. То, что в качестве такой системы представлений рассматривается учение о Высшем Космосе, не случайно.

Слова Пуанкаре, которые стоят в эпиграфе этой Страницы, были сказаны в начале XX века. Почти сто лет потребовалось, чтобы в результате долгого пути технических, экспериментальных, теоретических достижений и открытий, усилиями трудов многих сотен тысяч людей, выдающихся учёных, конструкторов, исследователей, мыслителей этого столетия был сделан революционный поворот в науке, положивший начало радикальному преобразованию представлений об окружающем нас мире – открытие концепции Высшего Пространства ... Читать дальше »
Просмотров: 792 | Добавил: killer | Дата: 21.01.2010 | Комментарии (0)










"Большого взрыва никогда не было и не будет." Так считает Заслуженный деятель науки и техники России профессор Яков Порфирьевич Докучаев. В настоящее время человечество располагает высокими технологиями получения информации об объектах, расположенных в далеких областях Космоса, что и позволило получить изображения и снимки, представленные на данных страницах. Однако, к сожалению, приходится констатировать, что теоретическая космология, целью которой должно быть объяснение полученных результатов, пока значительно отстает от уровня развития технических средств. В результате сегодня наука имеет практически только две основные гипотезы, претендующие на описание объектов, существующих во Вселенной - гипотезы "большого взрыва" и "черных дыр".

Однако нельзя не отметить, что обе идеи представляются весьма спорными. Так, идея о рождении нашей Вселенной в результате взаимодействия некоторого числа частиц сверхгигантских энергий не имеет под собой ... Читать дальше »
Просмотров: 901 | Добавил: killer | Дата: 21.01.2010 | Комментарии (3)

04.10.1957. С космодрома Байконур осуществлен пуск ракеты-носителя "Спутник", которая вывела на околоземную орбиту Первый в мире искусственный спутник Земли. Этот старт открыл космическую эру в истории человечества.
03.11.1957 был запущен Второй советский ИСЗ - первый в мире искусственный спутник Земли с живым существом. На его борту находилась собака Лайка. Третий советский ИСЗ (15.05.1958) был первым в мире спутником для проведения научных исследований.

02.01.1959. С космодрома Байконур стартовала ракета-носитель "Восток", которая вывела на траекторию полета к Луне советскую автоматическую межпланетную станцию "Луна-1". 04.01.1959 "Луна-1" прошла на расстоянии 6000 километров от поверхности Луны и вышла на гелиоцентрическую орбиту. Она стала первым в мире искусственным спутником Солнца. 12.09.1959 к Луне стартовала АМС "Луна-2". На следующий день "Луна-2" впервые в мире достигла поверхности Луны, доставив на Луну вымпел с изображением герба СССР. 07.10.1959 АМС "Луна-3" п ... Читать дальше »
Просмотров: 748 | Добавил: killer | Дата: 21.01.2010 | Комментарии (0)

Коли астрономи спостерігають за нічним небом, вони помічають, що усі галактики віддаляються від нас, тобто триває подальше розширення Всесвіту. Проте є одне виключення - галактика Андромеда (М 31), яка рухається до нас зі швидкістю 120 км/с. І через деякий час, у наступні кілька мільярдів років, наші галактики зустрінуться і почнеться довгий процес злиття. На той момент Сонце та Земля будуть ще існувати, тому виникає питання, що трапиться з нашою Сонячною системою?


Учені з Гарвардського центру астрофізики, зробили математичні розрахунки, і за результатами підготували доповідь «Зіткнення Чумацького шляху та Андромеди», у якій розглянуто кілька можливих варіантів розвитку подій для нашої Сонячної системи.

Наша галактика, Чумацький шлях, й Андромеда (М 31), та інші 40 невеликих галактик утворюють так звану «місцеву групу галактик». Тоді як більшість галактик віддаляються від нас із подальшим розширенням Всесвіту, «місцева група галактик», яка гравітаційно пов'язана, пр ... Читать дальше »
Просмотров: 905 | Добавил: killer | Дата: 12.01.2010 | Комментарии (0)

Астробіологи не втрачають надії знайти життя поза межами Землі, чи то у віддалених куточках Всесвіту, чи навіть в нашій Сонячній системі. Особливо багато зусиль зараз направленні на планету Марс, та на крижані супутники, як наприклад Європа. Проте, є інші цікаві місця в Сонячній системі, де вчені вважають, можливе існування життя.

На Міжнародній конференції щодо вивчення питання про походження життя, яка відбулося у Флоренції (Італія), Джуп Хауткупер з Університету м.Гіссена висунув теорію, що життя могло зародитися на карликовій планеті, астероїді Церері.


Церера, найменша з відомих карликових планет, в Сонячній системі та розташована в межах астероїдного поясу. Її було названо планетою після відкриття в 1801р., потім пізніше понижено до статусу астероїда. Після історичного засідання у 2006 році Міжнародного Астрономічного Союзу, Цереру віднесли до нового класу - карликових планет. Чи можливо, що це екзотичне космічне тіло є батьківщиною для земних організмів?

... Читать дальше »
Просмотров: 678 | Добавил: killer | Дата: 12.01.2010 | Комментарии (0)

Поява теорії "місячної змови", прихильники якої вважають, що висадка американців на Місяць - грандіозна містифікація для отримання політичних дивідендів, було спровокована діями співробітників НАСА, що вирішили "допрацювати" недостатньо успішні відеозйомки, стверджує один з розробників радянської місячної програми, академік Михайло Маров.

Вчений ні на секунду не сумнівається в реальності польотів: "Я можу однозначно сказати, що польоти були, і все, що накручується з цього приводу - це чистої води спекуляція". "Проте, американці, наскільки мені відомо, самі винні в тому, що вони дали можливість поширювати такого роду спекуляції. Під час експедицій на поверхні Місяця не все було відзняте досить акуратно. І деякі речі вони вирішили доповнити шляхом імітації відповідних дій на Місяці в Голівуді ", - сказав учений.

Він додав, що це "мої догадки, але я маю для цих догадок деяке підтвердження". "Я знаю просто, що деякі речі дознімались. І це дало ґрунт для майбутніх спекуляцій ... Читать дальше »
Просмотров: 592 | Добавил: killer | Дата: 12.01.2010 | Комментарии (0)

Високі технології в Японії досягли світу харчової промисловості. Тепер на суд шанувальників пива представлений оригінальний сорт хмільного напою, солод для якого був зварений з насіння ячменю, яке мандрувало в космосі. Технологи стверджують, що п'ять місяців перебування на борту Міжнародної космічної станції надало зерну унікальні властивості, що і дозволило зрештою зварити надзвичайно смачний напій.

Творці незвичайного продукту повідомляють, що експеримент вдався тільки завдяки допомозі Російської академії наук. Представники РФ вирощували 25 грамів дорогоцінного зерна на борту космічної станції, а нинішнє пиво створене з четвертого покоління зерен-космотавтів.

На жаль, як підкреслює представник японської пивоварної компанії Sapporo пан Норіфумі Сумійосі, випущено тільки 1,5 тисячі пляшок, тому компанія ухвалила рішення про розіграш «космічного пива» серед всіх охочих.

Для участі в акції треба подати свою заявку. А вже 15 січня 2010 року можна буде дізнатися імена ... Читать дальше »
Просмотров: 624 | Добавил: killer | Дата: 12.01.2010 | Комментарии (0)

У ніч на 4 грудня Земля почала проходити через метеорний потік Гемінід. "Великий грудневий зорепад" продовжиться більше двох тижнів. До 19 грудня в небі можна буде спостерігати яскраві "падаючі зірки". Зорепад досягне свого максимуму 14 грудня, коли щогодини падатимуть до 120 метеорів.

Астрономи запевняють, що подібний зорепад - дуже ефектне явище, оскільки потік Гемінід відрізняється високою яскравістю. Головне, щоб пощастило з погодою, оскільки часто, зважаючи на грудневу хмарність, дуже складно спостерігати за метеорним потоком.

Гемініди отримали свою назву від сузір'я близнюків (Gemini), оскільки під час спостереження із Землі здається, що яскраві метеори летять саме звідти, хоча насправді це тільки видимість. Фахівці відзначають, що потік летить не назустріч Землі, а наздоганяє її, тому швидкість метеорів незначна - близько 35 кілометрів в секунду. Щорічні спостереження за цим явищем доводять, що його максимальна активність неухильно зростає. Так, в 1877 році падало ... Читать дальше »
Просмотров: 688 | Добавил: killer | Дата: 12.01.2010 | Комментарии (0)

Проблема космічного сміття стає все гострішою і поступово набуває загрозливих масштабів. Адже на навколоземну орбіту мало не щонеділі виводяться все нові і нові супутники різноманітного призначення.

Особливо швидко перетворюються на металобрухт телекомунікаційні і телевізійні супутники, що виводяться на геостаціонарну орбіту на висоті близько 36 000 кілометрів. Щоб ці супутники надійно функціонували, центр управління польотами вимушений регулярно коректувати їх орбіту, а це вимагає витрат пального.

Коли ж його запаси на борту закінчуються, що відбувається відносно швидко, цілком ще працездатний і навіть не застарілий морально супутник доводиться терміново виводити з експлуатації і, використовуючи залишки пального, відправляти на так звану орбіту поховання, висота якої на 200 кілометрів перевищує висоту геостаціонарної орбіти. Апарат, виготовлення і запуск якого обійшлися в декілька сотень мільйонів євро, перетворюється на абсолютно даремний об'єкт, що засмічує навколозе ... Читать дальше »
Просмотров: 571 | Добавил: killer | Дата: 12.01.2010 | Комментарии (0)

« 1 2 3 4 5 6 7 »
Поиск

Архив записей

Календарь
«  Май 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Наш баннер
Наука про Космос



Block title
Block content

Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Graffiti Decorations(R) Studio (TM) Site Promoter WOlist.ru - каталог качественных сайтов Рунета

    Мир футбола Украинский портАл Рейтинг@Mail.ru
    Бесплатные готовые дизайны для форумов